1. Teşekkür etmeyi öğrenin
Teşekkür etmek minnet duygusunun uzun süreli ilişkilerin kilit noktası olduğunu ortaya koyuyor. Çünkü karşılıklı minnet duygusu, bireylerin birbirlerine karşı daha saygılı, sabırlı ve anlayışlı olmalarını sağlıyor. Sosyal bağlarımız güçleniyor.
2. Sorunları birer birer çözün
Bizi endişelendiren her soruna beynimiz çözüm aramaktadır. Bu da çok fazla enerji gerektirmektedir. Beynimiz yorulduğunda ve problemler çözülmediğinde fazla endişe hissederiz. Bundan dolayı problemlerle bir seferde başa çıkmak önemlidir.
3. Vazgeçmeyin ve sorunları konuşun
Problemleri sürekli içinize atarak çözüm yolları aramayın. Bu durum sizi bir süre sonra savunmasız bırakır ve çözüm aramaktan vazgeçersiniz. Sıkıntılarınız hakkında ne zaman konuşursanız, beyniniz serotonin üretimini tetikler. Hatta içinde bulunduğunuz durumun olumlu yanlarını görmenizi de sağlar.
4. Dokun ve kucakla
Sosyal etkileşim insanlar için çok önemlidir. Fiziksel olarak destek almak iyileşme sürecini hızlandırmaktadır. Fiziksel teması hayatınızdan çıkarırsanız beyin yokluğu zamanla fark eder. Bu durum ruh halinizi etkileyen süreçleri tetikler ve depresyonun gelişimine zemin hazırlar.
5. Öğren, öğren ve tekrar öğren
Öğrenilen yeni bilgiler değişen çevreye kalıcı adaptasyon anlamına gelir. Bu süreç sayesinde beynimiz, sevinç hormonu olan dopamin ile kendini ödüllendirir. Mutlu olmak istiyorsanız, farklı yeni şeyler denemek, çevrenizi değiştirmek, yeni bilgiler öğrenmekten korkmayın.
6. Spor yapın
Spor yapmanın vücudumuz ve psikolojimiz üzerindeki etkisi çok büyüktür. Spor yaptığımızda salgılan mutluluk hormonu ile daha mutlu ve huzurlu hissedebileceğimiz bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir. Düzenli olarak yapılan spor, uzun vadede kişiliğimizi olumlu yönde etkileyecek, bize daha güzel ve kaliteli bir hayatın kapılarını açacaktır.
7. Uykunuz için gerekli şartları oluşturun
Sessiz ve karanlık ortamda uyurken vücudumuz melatonin hormonunu salgılar. Bu hormon vücuttaki tüm süreçleri yavaşlatır ve hipotalamustaki serotonin düzeyini iyileştirmeye yardımcı olur. Bundan dolayı günde 6- 8 saat sessiz ve karanlık ortamda uyumak önemlidir.
8. Hoş beklentiler ile meşgul olun
Zamanın geçmediğini düşündüğünüz vakit hoş beklentiler içine girebilirsiniz. Böylece her dakika daha heyecan verici olacaktır. Akşam arkadaşlarınızla yiyeceğiniz yemeği düşünmek veya hafta sonu çıkacağınız tatili hayal etmek size keyif verecektir.
Zaman algidlsi bazi seylerden etkilebilir. Yuksek adrenalin bazi degisimler , sikinti zaman algida degisim yaratabilir. Endise bir zihin kendisini hizli gecmesine odaklar.
Yavaslama
Hizlanma
Geriye gidis
gelmeye yoneltebilir.
Felcte zihin icinde sis ici su dolu beyaz alanlar olusur. Damatlarda olusan boloncuklara anevrizme denir.