1. İnsanlarla tanıştığınızda, onlara gülerken göz renklerini ayırt etmeye çalışın. Belki 2 saniyeden fazla gözünüzü dikip baktığınızdan, tam olarak bilinmiyor ama insanlar buna olumlu yanıt veriyor.
2. Karşınızdakinin ayaklarına dikkat edin. Dost başa düşman ayağa bakar diye düşünmeyin. Karşılıklı iki kişi bir şey hakkında konuşurken onlara yaklaştıysanız ve onlar ayaklarıyla değil sadece vücutlarıyla size döndüyseler, emin olun o konuşmada sizin orada olmanızı istemiyorlardır.
3. İnsanlara görev vereceğiniz zaman adımlarınızı yavaş atın. Öncelikle basit bir görev verin, daha sonra vereceğiniz esas görevi daha kolayca yerine getireceklerine emin olabilirsiniz.
4. Birine bir şey sorduğunuzda ve size “kısmen” cevap verdiyse, bir şey yapmadan bekleyin. Sessiz kalıp göz kontağı kurarsanız, büyük ihtimal sizinle konuşmaya devam edecektir.
5. Sizi gereken ortamlara girmeden önce sakız çiğneyin. Sakız çiğnemek beyninize “yemek yiyor” diye sinyal göndererek beyniniz otomatik olarak “Tehlikede olsaydım yemek yemezdim, demek ki tehlikede değilim.” mantığını konuşturarak sizi rahatlatacaktır.
6. Yeni bir şey öğrenmeye çalışırken, onu bir arkadaşınıza öğretmeye çalışın. Arkadaşınız size sorular sorsun. Eğer bir şeyi öğretebiliyorsanız, öğrenmişsinizdir.
7. İnsanlar onlara söylediklerinizi unutabilirler, ama onları nasıl hissettirdiğinizi asla unutmazlar. Bunu asla unutmayın ve insanlara ona göre davranın.
8. Kendinizi mutlu hissediyorsanız ve diğer insanlarla görüşmek için sabırsızlanıyorsanız, karşı taraf size aynı şekilde tepki verecektir. Belki her zaman bu şekilde olmayabilir, ama inanın %90 enerjiniz karşılıklıdır.
9. Biri size kızgınsa ve bağırıp çağırıyorsa siz bu durumda sakinliğinizi korusanız, bu karşı tarafı daha da sinirlendirecek ancak daha sonra bu davranışlarından utanmalarını sağlayacaktır.
10. İnsanların kendileri hakkında oluşturdukları bir imaj vardır ve bundan kurtulmaları oldukça zordur. Siz bu bilgiyi bilgece kullanın. Onların kurduğu imajlara olumsuz bakarak onların kolayca sizden nefret etmelerini sağlayabilirsiniz.
11. Kendinize güvenmenin kilit noktası, bir odaya girdiğinizde herkesin sizi sevdiğini düşünmektir. Düşünün, gerçekleşsin.
12. Yeni tanıştığınız insanlara direk isimleriyle hitap edin. İnsanlar isimleriyle hitap edilmelerini severler, bu onlarda güven ve arkadaşlık duygusunu pekiştirir.
13. Alarmınız çaldığı anda, hemen yatağınızdan fırlayın, yumruklarınızı sıkın ve “İşte Bu” diye bağırın.
14. Kendinizi bir şeyden dolayı stresli hissediyorsanız, hemen kendinize “Cesaret gerektirecek bir şey yapmak üzereyim, stresli hissetmiyorum” şeklinde telkinlerde bulunun. Araştırmacılar bir durum karşısında o durumu tehdit olarak görmekten ve strese girmektense, bir “meydan okuma” olarak görmenin bunu daha kolay atlatmaya yardımcı olacağını söylüyorlar. Ben stresli değilim, cesurum!